Northug spiser tacowraps etter trening

Bildet og utklippene er tatt fra Adresseavisen papirutgave fredag 09.12.16
I fredagsutgaven av Adressa var det nok en artikkel om mat og idrettsprestasjoner. Idrettsmat for alle var nettopp på Lerkendal og lærte om kostholdet til Rosenborg-spillerne. Det er ingen tvil. Mat og prestasjoner henger sammen, men vi får fortsatt en følelse av at det gjelder kun toppnivå. Brus og kaker er fortsatt gjengangere i kiosken på mange idrettsarenaer for barn og unge. Dette til tross for at sunnere mat ikke tar vesentlig mer tid å lage eller at det er økonomisk mindre lønnsomt. Det erfarte vi på flere arenaer  over tid i de klubbene som var med i prosjektet sunt, raskt og økonomisk. Det handler heller ikke om forbud eller slanking.
Så hvorfor er det fortsatt slik at vi inviterer til idrettsarrangement en hvilke som helst ukedag der tilbudet er brus og kaker i kiosken?

Årsaken kan ikke ligge i at det er bare en måte å gjøre tilbudet i kiosken sunnere på. Til det finnes det for mange enkle og bedre alternativer til kaker og brus. Alternativ som passer tidsbruk, kjøkkenet klubben har tilgang til og kunnskapen arrangørene har på kosthold. Men det krever at vi tenker nytt og litt annerledes. Det handler om å være overbevist om at ett sunnere kosthold utgjør en forskjell for ungene våre også, ikke bare toppidrettsutøvere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s