Sunn langpannekake (grunnoppskrift)

8035b

(Oppskriften er opprinnelig utarbeidet av ernæringsfysiolog Helen Arsky ved BAMA og utviklet videre av foreldre i idrettslaget.)

Ingredienser:
1 langpanne
6 egg
3-4 dl sukker
1 dl olivenolje
2,5 dl yoghurt naturell eller lettrømme
4 ss sitronsaft
5 dl hvetemel
5 dl sammalt fint hvetemel eller Fibra-mel
3 ts vaniljesukker
6 strøkne ts bakepulver
1/2 ts salt

Denne kaken blir ernæringsmessig det lille ekstra når man tilsetter smaker som:

 • 2 poser Bama ferdigvasket babyspinat (ca. 130 g totalt) (ikke fryst spinat!)
 • ca 150g grønnkål
 • ca 150 g gulrot
 • 2 beger blåbær eller bringebær
 • 2 poser babyleaf fra BAMA

Det er også fullt mulig å tilsette krydder som kanel, muskat, nellik og kardemomme for god smak (ca 1 ss til sammen) og eller tilsette 2 ss kakao.

Vi har prøvd ut 1 hel appelsin uten skall, et beger blåbær og 2 ss kakao som tilsetting. Da ble røren noe tynn, men et par spiseskjeer grovmel kompenserer dette. (Appelsinen behandlet vi på samme måte som spinaten.) Her er det er bare å bruke fantasien.

Fremgangsmåte:

Varm stekeovnen til 175 grader. Klargjør en langpanne med bakepapir. Kjør egg, sukker og spinat til en puré i food processor med kniv. Bruker du bær i kaken trenger du ikke å kjøre dem sammen med egg og sukker. De er best hele i kaken. Kjør videre og spe med olje, yoghurt og sitronjuice. Ha røren i en stor bolle og vend inn alt mel, vaniljesukker, bakepulver og salt. Ha røren i langpannen og stek nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Allerede fra 25 minutters steketid begynner du å sjekke med en tannpirker om kaken er gjennomstekt. Ovner steker ulikt, så steketiden kan være kortere eller lengre enn 30 minutter. La kaken avkjøles i pannen.

Til servering:

Dryss kaken lett med melis.

4 kommentarer om “Sunn langpannekake (grunnoppskrift)

 1. Hei!
  Veldig god kake med passe sukkermengde og grovere mel. Jeg lagde kaken med 150g grønnkål, men deigen ble veldig fast med melmengden som står oppgitt.
  Stemmer antall dl?
  Altså 5 dl hvetemel og 5 dl. valgfritt mel ?
  10 dl. tilsammen.

  Liker

 2. Menes det at grønnkål, gulrot, blåbær eller bringebær og babyleaf skal tilsettes i tillegg til spinat? Eller bare en av tingene i tillegg til spinat, eller i stedet for spinat?

  Liker

  1. Det menes at en av delene tilsettes PR kake. Enten spinat eller noe annet. Tilsett hvetemelet litt etter litt. Sett igjen litt mel hvis du ser at deigen blir veldig tykk. Lykke til!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s