Turbopølser, perfekt for idrettsarrangement!

Gjennom kulturbyggingsmidler fra Indre Fosen er vi kommet godt i gang med utprøving av Turbopølsa. Sammen med vår ernæringsfysiolog Bente K Bremseth og FosenKjøtt er vi kommet frem til en oppskrift på pølser med mindre salt en anbefalt, 8% fett og 80% svinekjøtt. Den egner seg best til trekking i vann og er laktose og glutenfri. Med andre ord; perfekt til idrettsarrangement.

For to uker siden var vi på besøk til 6. klasse ved Stadsbygd skole. De er en av to skoleklasser som er vårt smakspanel. Turbopølsa fikk veldig gode tilbakemeldinger fra elevene på Stadsbygd skole.  De fikk sammenligne Turbopølsa med grillpølser de er vant til. Turbopølsa vant sammenligningen. De syntes Turbopølsa smakte best. Elevene syntes ikke det gjorde noe at Turbopølsa har annen farge, annen konsistens eller at den har tarm rundt seg.

Elevene fikk også koke sin egen ketchup. Det var også populært. Oppskriften de brukte var:

Hjemmelaget ketchup

3 dl hermetiske tomater

1 dl vann

1ss sukker

1 ts salt

1 ts oregano eller ingefær

Fremgangsmåte:

Har tomater, vann og krydder i en kjele.

La det koke i ei halvtime. Til det tykner.

Kjør massen glatt med en stavmikser til slutt.

Ketchupen står seg i kjøleskapet i et tett glass i to til tre uker.

Ekstra stas synes elevene det er at det er selveste pølsemakeren Stig Bjørnar Mandal som forteller om pølsa. Vi gleder oss til tirsdag. Da skal vi besøk smaksklasse nummer to. Det er 6. klasse ved Vanvikan skole.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s