Grønnsaker og dipp

img_1550

I helga prøvde vi ut alternativet grønnsaker og dipp på årets første arrangement for Rissa håndball. Det er et perfekt alternativ til snacks på denne årstiden. Grønnsakene er på sitt beste og de er fra Norge. Propp fulle av viktige vitaminer og mineraler for unger i vekst og andre som har lyst på noe godt.

Vi erfarer nok en gang forskjellen mellom matvaner til unger over ti og unger under ti. På arrangementet lørdag gikk det vesentlig mer av varen enn på søndagen. På søndag var det det yngre spillere og flere familier med små unger. For disse hadde det nok vært lurere med fruktbeger.

Men uansett er det herlig å se 12-åringer knaske kål og selleri dyppet i en enkel rømmedipp med Holliday-krydder. Vi tok 20 kr pr skål med grønnsaker. Kjøperen fikk selv forsyne seg med dippen som sto i en skål ved siden av. Husk frukt-avtalen til BAMA og dette kommer til å bli en finn inntekt til klubben og god investering i folkehelsa.

Slik valgte vi å gjøre det:

Hvordan lage grønnsaker og dipp

En skål består av ca:

3-4 gulerotstaver

2-3 agurkstaver

1 rød paprikastav

3 staver kålrot

3 staver selleristang i biter

Innkjøp som blir 15 skåler:

4 gulerøtter

2 agurker

½ mellomstor blomkål

½ mellomstor kålrot

½ pk selleristang

1 beger rømme og en pose Holliday dipp

1 1/2 rød paprika

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s