Utprøving av en ny matrett til sunne idrettsmatmenyer


Rissa håndballs jenter ble utfordret til å stå for barneaktivitetene i matteltet på årets martna i Rissa. De utfordret barn og unge til å komme innom for å kutte grønnsaker og lage seg en dipp. Selve aktivitetene var det få som meldte seg på, men å selge grønnsaker og dipp ble en suksess. Spesielt da de begynte å gå rundt blant folk for å tilby dette sunne alternativet. Jentene fikk solgt ca 70 kopper med grønnsaker og dipp. En av kundene ga seg ikke før han hadde kjøpt tre beger. Tilbudet til jentene høstet mye skryt. Ei dame kåret oss til og med til året stand.


Vi kjøpte inn frukt og grønt til ca 600kr på en butikk med BAMA-avtale. I tillegg måtte vi ha litt krydder og yoghurt/lettrømme. Det gikk tre bokser lettrømme og fire 1/2 l bokser med yoghurt. 3.2 kg kålrot(3-4), 1,3 kg paprika(4-5), 3,75 kg gulrot(4),  3 brokkoli, 3 pk sukkererter, 7 agurker, 2 pk stangselleri og 4 blomkål. Det ble igjen ca en pakke gulrot, men ellers fikk vi solgt det meste. Vi solgte en boks med grønnsaker og dipp til 30kr.


Vi hadde også en konkurranse på standen om hvem som laget det fineste frukt-og grøntfatet. Dette ble mindre vellykket. Vi hadde ca ti deltakere. 

Her er et av konkurransebidragene.

Konklusjon: Grønnsaker og dipp er et utmerket alternativ til matrett for en idrettsmatmeny. På lik linje med fruktbeger. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s