Ti tips for sunnere idrettsarrangement

Snart er det tid for vårsesong for idrettsaktive barn. Et perfekt tidspunkt for å igangsette tiltak som fører til sunnere idrettsarrangement. Vi vil gjerne presentere dere våre ti beste tips for å komme i gang. Lykke til!2813

10 tips til sunnere, raske og økonomiske idrettsarrangement:

  1. Finn dine likesinnede i idrettslaget. De som er enige i at sunnere idrettsarrangement er noe å satse på.
  2. Sett dere ned og se på dagens kiosktilbud. Med utgangspunkt i deres kunnskap og ferdigheter, se på hva av kiosk-sortimentet dere kan tenke der å endre til noe sunnere.
  3. Husk at kiosktilbudet skal passe med arrangementet. All maten som selges må stort sett spises uten bord, og ofte av barn i farta.
  4. FJERN POTETGULL, SJOKOLADE OG ANNET RENT GODTERI FRA ALT SORTIMENT I KIOSKEN.
  5. FJERN BRUSEN FRA KIOSKEN OG ERSTATT DETTE MED VANN, SAFT, SMOOTIHIES OG/ELLER LIGNENDE.
  6. Bruke idrettsfruktordningen til Bama. I Trøndelag er det Joker og Rema 1000 som har ordningen. Kort fortalt handler det om at man får igjen 60 % av kjøpesummen på Bama-produkter hvis man sender inn kvitteringer på det man har kjøpt. Sjekk:
  7. Gå ut med felles oppskrift på sunn vaffelrøre, eller sunnere kaker til de som skal levere dette til kjøkkenkomiteen. Sjekk
  8. Tenk igjennom hva kan vi be foreldre/foresatte bidra med hvis de ikke skal bake til et arrangement. Kan de levere en pakke karbonadedeig og fullkornswraps, hvis for eksempel tacowraps står på menyen? Sjekk
  9. Vær oppmerksom på at aldersgruppe, varighet på arrangementet og været påvirker hva som selges i kiosken. Noen erfaringer om det blogget om på:

Lag dere en avtale med et lokalt storkjøkken, eller en produsent som dere vet kan ha interesse i å levere en sunn og god varmrett til en ok pris. Ikke tenk at gryten skal gi for mye overskudd til klubbkassa. Legg heller på prisen for varer dere anser som mindre sunne for å sikre god inntekt i klubbkassen. Eksempel: Hvorfor skal kake koste 10 kr eller vafler 20 kr? Begge disse kan lett økes til 20 kr eller 30 kr, slik at varmretten kan være et alternativ til mat for storfamilien også.

Tilslutt må vi legge til: HOLD UT OG TA ET STEG OM GANGEN!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s