Røykelovens likhet med sunn idrettsmat

Fotballfamilien i Rissa IL var samlet til planleggingsmøte for Eat Move Sleep cup og oppsummering av vårsesongen i kveld. Det var godt oppmøte og det ble mange gode diskusjoner. Diskusjoner om det sportslige og mat på arrangement.

Trenerne i Rissa fotball er godt fornøyde med fokuset på sunn mat i klubben. De erfarer at sakte men sikkert blir det mest naturlig å tilby et sunnere alternativ i kiosken.

Det ble kommentert at dette med sunn mat på idrettsarrangement er som da røykeloven kom. Flere var bekymret for de økonomiske konsekvensene. Noen var irritert for at andre skulle regulere dem, og så var det faktumet at ikke alle dør av røyking. Motstanden var relativ stor.

Sånn er det med usunn mat i idrettskiosker også. Vi er redde for inntektstap fordi vi serverer et sunnere alternativ. Vi stiller spørsmål til hvorfor man ikke skal få «kose» seg med brus og sjokoladekaker når vi har kamp. Spise sunt kan vi gjøre hjemme. Ingen har ihvertfall dødd av å drikke brus kjøpt i en kiosk.

Men vi vet at fedme med dets utfordringer er et økende problem blant voksne og ikke minst barn. Det er ikke så enkelt å føre en sunn stram linje. Fristelsene er for mange.

Derfor må vi voksne være gode forbilder for våre barn og lære dem gode matvaner. Står vi sammen klarer vi dette. Vi kommer til å lykkes, og om ti år skjønner vi ikke at noen kunne finne på å selge brus på en fotballkamp.


Et lite knippe gode forbilder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s