145 unge skiløpere

fjellørnen

Onsdag 9. mars var det avslutning på barn i løypa for Fjellørnen IL. I år har 160 unger i alderen 1 til 10 år vært samlet åtte onsdager for å gå på ski.

I kiosken selges vafler, saft, pølser i brød, frukt og kaker. Prosjektet sunt, raskt og økonomisk utfordret Fjellørnen på å gjøre menyen noe sunnere. På denne siste dagen for årets barn i løypa valgte de å ta den utfordringen. Vaffelrøren var grov og sukkermengden i røren minimal. Kaker utgikk og man tilbød familiene å få kjøpt seg middag i stedet. Tacogryte og lapskaus sto på menyen og solgte godt.

Arrangørene var fornøyde og de fikk mange gode tilbakemeldinger.

På dette arrangementet tok vi utgangspunkt i mengden gryter som ble solgt ved en knøtte- og miniturnering i håndball for et par uker siden. På turneringen var det 160 utøvere. For å kunne gi et tilbud til disse 145 skiutøvere eller de 160 håndballspillere med foresatte, har vi erfart at ca 20 kg gryte er et godt utgangspunkt.

20 kg gryte utgjør ca 80 porsjoner. Hver porsjoner koster ca 30 kr i innkjøp og selges for 60 kr. Salget av gryte gir derfor mellom 2000-2500 kr i inntekt til klubben alene.

Tips:

  • Det trenger ikke å være så lurt å avslutte en sesong med andre kioskvarer enn man har hatt på de forrige arrangementene. Barn og foreldre kan gjør seg avtaler i forkant av et arrangement for hva de skal kjøpe i kiosken. Yngre barn har en tendens til å bli veldig skuffet hvis det de er lovt ikke kan holdes. Det vil si at det kan være lurt å starte med endringer av kiosktilbudet i starten av en sesong. Da opplever arrangørene mest sannsynlig minst motstand mot endringene.
  • Å selge god mat med kvalitet, og som du selger mye av, kan ta noe tid. Vær tålmodig, salget økes fra gang til gang etterhvert som folk får erfare at dette gagner dem. Det tar tid å endre vaner.
  • fjellørnen2
  • Tacogryte er godt syntes flere skientusiaster i Fjellørnen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s