Fruktbeger

8040

Fruktbeger er noe vi velger å tilby på alle våre arrangementer. Innholdet prøver vi å variere etter pris og beregnet arbeidsmengde.

Med dette mener vi at vi før hvert arrangement sjekker priser og mulighetene for å kunne bruke en hel frukt/bær/grønnsaker som passer i begeret.

Jo mer frukt og grønt man må kutte og skrelle, jo mer tidkrevende er dette.

Vi benytter oss derfor av sesongfrukt/grønt som er på tilbud. For eksempel er plommer rimelige på høsten, så da bruker vi plommer i fruktbegrene. Det er tid spart, men ikke  nødvendigvis penger tapt. Det samme gjelder, jordbær, minitomater, knaskegulrøtter osv.

Fast i fruktbegrene våre er epler og bananer. Bananen deler vi i tre og legger en bit i pr beger. Til eplene har vi investert i en epledeler. Det sparer oss for mye tid og vi bruker to biter epler i hvert fruktbeger. Pærer blir delt i fire, gulrot i fire deler og appelsiner blir delt i seks.

Vi beregner 4-6 typer frukt og grønt i hvert beger. Litt etter utvalg og pris. Vi bruker også alltid BAMA-avtalen på disse innkjøpene. Det er alltid hyggelig å få igjen 60% av kjøpesummen av BAMA. Et tips er at du sørger for å få all frukt og grønt på en egen kvittering. Det forenkler arbeidet du må gjøre for å få pengene tilbake.

I Rissa tar vi 20 kr pr fruktbeger. Det sikrer inntekt og at man tåler litt svinn. Ikke svinn fordi man må kaste noe, men fordi ikke alt blir solgt. (Ungene spiser gjerne opp det som blir til overs.)

I løpet av håndballsesongen har vi prøvd og registrere hvor mange beger frukt vi selger etter antall kamper og deltakere. Vi finner ikke en eksakt oppskrift, men her er noen av erfaringene våre:

Deltakere

Antall fruktbeger

160 håndballspillere i alderen 6-9 år og publikum, heldag

90 beger

40-50 håndballspiller i alderen 10-16 år og publikum, tre kamper

10-15 beger

60-90 håndballspillere i alderen 10-16 år og publikum, fem-sju kamper

20-25 beger

Et annet tips er at det kan se ut som at de yngre utøverne er mer begeistret for frukt en eldre spillere. De noe eldre utøverne er mer opptatt av å kjøpe seg for eksempel tacowraps.

Beger til frukten har vi bestilt gjennom Rema1000, men vi er veldig sikre på at det er flere kjeder som kan tilby dette en grei penge. Storkjøkken i nærområdet kan kanskje også bistå.

8106

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s